Стиже освежење током ВРЕЛИХ дана
Током врелих дана немамо апетти као обично, а ово кело може да једе као доручак или вечера, али и као посластица.
Припрема је једнсотавна и траје кратко, односно колико је потребно да се исецка воће. Најбоље је јогурт припремити увече и савити у фрижидер, па је ујутру спреман.
Прочитајте још: Дочекајте лето са стилом и направите ЗЕЛЕНИ АЈВАР
Састојци:
- грчки јогурт
- шољица овсених пахуљица (према жељи)
- кашикица чија семенки (није неопходно)
- 1 бресква/кајсија
- шака вишања
- шака малина
- банана (по жељи)
- гранчица нане
Припрема:
Да би јогурт добио ружичасту боју довољно је да се измиксира, па и само помеша са испасираним малинама. Зелена боја се добија мешањем са кивијем, а плава са боровницама. Уколико се дода кашикица чија семенки добиће се оброк који је одличан за пробаву. Међутим, и саме пахуљице дс добре за црева и варење. Листићи нане се оперу, исцепкају и наређају одозго или умешају.
Прочитајте још: Један коморач, а две салате: Једноставна, а здрава храна уз коју губите килограме
Вишње очистите од коштица, брескве или кајсије исеку у кришке, банане на колутиће, па их наређајте. Једино правило је да треба користити свеже сезонско воће, као и јогурт који није заслађен.