Мафини са кексом и бобичастим воћем
Мафини су укусни, одлично изгледају и цела породица их воли. Иако на први поглед делују компликовано за припремање, они иду од руке и домаћицама које никада раније нису припремале слаткише.
Мафини су, као типична америчка посластица, све популарнији код нас. Једу се у свим приликама - као лагани оброк или ужина, грицкају се у ходу или се опуштено дегустирају у омиљеном кафићу.
Када једном набавите модлице за мафине, њихове састојке можете комбиновати до миле воље.
У наставку вам доносимо рецепт за укусне мафине са црном чоколадом и освежавајућим укусом бруснице, боровнице и ароније за калуп са 12 мафина.
Фото: Новости магазин
Прочитајте још: Сваком ће се допасти овај ЧОКОЛАДНИ колач који се припрема за 20 минута (Фото/Видео)
Потребно за мафине:
- 80 грама млевеног кекса
- 150 милилитара врелог млека
- 50 грама црне изрендане чоколаде
- 50 грама маслаца
- 80 грама шећера у праху
- 140 грама брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1/3 кашичице соде бикарбоне
Прочитајте још: Ову питу може да направи свака домаћица за САМО 15 минута (Фото)
Потребно за шлаг и воћни фил:
- 100 милилитара слатке павлаке
- 150 грама замрзнутих брусница, ароније и боровница
- 50 грама шећера
- 30 милилитара воде
Припрема:
Кекс прелијте врелим млеком. Додајте изрендану чоколаду и након што промешате оставите да се охлади. Измиксати маслац и шећер у праху, па додајте кекс и брашно сједињено са прашком за пециво и бикарбону соду. Смесу сипајте у силиконске калупе у облику јајета.
Пећи око 20 минута на 200 степени. Проверити чакалицом да ли је тесто испечено. Колаче извадите из калупа и оставите да се скроз охладе.
У суд ставите воће, шећер и воду. Кувајте 10-15 минута, па склоните са ватре и прохладите.
Префилујте их умућеном слатком павлаком, па прелијте воћним преливом.