Mafini sa keksom i bobičastim voćem
Mafini su ukusni, odlično izgledaju i cela porodica ih voli. Iako na prvi pogled deluju komplikovano za pripremanje, oni idu od ruke i domaćicama koje nikada ranije nisu pripremale slatkiše.
Mafini su, kao tipična američka poslastica, sve popularniji kod nas. Jedu se u svim prilikama - kao lagani obrok ili užina, grickaju se u hodu ili se opušteno degustiraju u omiljenom kafiću.
Kada jednom nabavite modlice za mafine, njihove sastojke možete kombinovati do mile volje.
U nastavku vam donosimo recept za ukusne mafine sa crnom čokoladom i osvežavajućim ukusom brusnice, borovnice i aronije za kalup sa 12 mafina.
Foto: Novosti magazin
Pročitajte još: Svakom će se dopasti ovaj ČOKOLADNI kolač koji se priprema za 20 minuta (Foto/Video)
Potrebno za mafine:
- 80 grama mlevenog keksa
- 150 mililitara vrelog mleka
- 50 grama crne izrendane čokolade
- 50 grama maslaca
- 80 grama šećera u prahu
- 140 grama brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/3 kašičice sode bikarbone
Pročitajte još: Ovu pitu može da napravi svaka domaćica za SAMO 15 minuta (Foto)
Potrebno za šlag i voćni fil:
- 100 mililitara slatke pavlake
- 150 grama zamrznutih brusnica, aronije i borovnica
- 50 grama šećera
- 30 mililitara vode
Priprema:
Keks prelijte vrelim mlekom. Dodajte izrendanu čokoladu i nakon što promešate ostavite da se ohladi. Izmiksati maslac i šećer u prahu, pa dodajte keks i brašno sjedinjeno sa praškom za pecivo i bikarbonu sodu. Smesu sipajte u silikonske kalupe u obliku jajeta.
Peći oko 20 minuta na 200 stepeni. Proveriti čakalicom da li je testo ispečeno. Kolače izvadite iz kalupa i ostavite da se skroz ohlade.
U sud stavite voće, šećer i vodu. Kuvajte 10-15 minuta, pa sklonite sa vatre i prohladite.
Prefilujte ih umućenom slatkom pavlakom, pa prelijte voćnim prelivom.