Barena JAJA smo pravili sto puta, ali niste znali da ih možete spremiti i BEZ KUVANJA
Ovu metodu u svojoj knjizi otkrila je M. F. K. Fišer još davne 1942. godine
Kako da skuvate jaja bez kuvanja u ključaloj vodi otkrila je u knjizi "Kako skuvati vuka" M. F. K. Fišer, pisac brojnih knjiga o pripremanju hrane. Fišerova predlaže dve metode kako da ukusna i sočna jaja spremite na pravi način.
Pročitajte još: Imate višak kilograma? Kada ste gladni pomirišite VANILU i ČEKAJTE
NJene metode potiču još iz 1942. kada je i objavila pomenutu knjigu. Prvi način je da stavite jaje u hladnu vodu čime ćete sprečiti koru jajeta da pukne, a zatim kuvati na blagoj vatri, a nikako u ključaloj. Kako Fišerova tvrdi, jaje će biti skuvano u potpunosti, ali će ukus biti znatno bolji.
Drugi način je da potopite jaje u hladnu vodu u maloj posudi i grejati. Čim voda krene da ključa, odmah sklonite tiganj ili šerpu u kojoj spremate jaja sa vatre i možete da jedete.
Pročitajte još: Hrana može da bude ZAMKA: Stručnjak objašnjava zašto jedemo i kad nismo gladni