КОРИСНИ САВЕТИ: Како вратити СВЕЖИНУ хлебу старом неколико дана
Експерименти с храном су одлична ствар, поготово када нам откривају начине да “вратимо у живот” храну која би иначе завршила у смећу.
У овом опису вероватно сте препознали и онај комад хлеба који стоји у вашој кухињи већ неколико дана, али захваљујући овом једноставном кухињском трику више га не морате бацати у смеће. Ево шта можете урадити:
1. корак – Натопите хлеб водом
Иако звучи помало одвратно, немојте се обесхрабрити јер ово је тек први корак. Ставите хлеб под млаз хладне воде и причекајте док корица не буде натопљена. Свакако припазите да мекани део хлеба не постане превише натопљен.
Прочитајте још: Витамин К нам је САДА НЕОПХОДАН за наш имунитет! Њега НЕМА у облику шумећих таблета, али ево како да га унесете
2. корак – Испеците га!
Укључите рерну на 150-160°Ц и убаците натопљену векну хлеба. Пеците 6 до 12 минута, зависно од тога колико се воде налази у хлебу.
Фото: Пиксабеј
Прочитајте још: ДЕСЕТ магичних биљака после којих се БРЖЕ УЧИ и ПАМЋЕЊЕ је драстично боље!
И то је све! Овај трик делује јер се вода коју је упила корица претвара у пару – ово рехидрира унутрашњост хлеба због чега она поново постаје мекана, а топлина из рерне омогућиће вам хрскаву корицу споља.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ