Ово смо ЧЕКАЛИ! Знамо ТАЈНУ како да оперете ЗАГОРЕЛУ ВАТРОСТАЛНУ посуду
Ватросталну посуду је готово немогуће опрати да се цакли. Пробајте са содом бикарбоном.
Одржавање посуђа у савршеном реду императив је сваке домаћице. Међутим, понекад класично прање ватросталних стаклених судова није довољно да би се постигао беспрекоран сјај, нарочито ако је храна загорела.
Прочитајте још: Погледајте ТРИК како да вам ИНСЕКТИ не упадају у пиће док се одмарате у башти
Тада у посуду сипајте соду бикарбону и течност за прање судова, а потом топлу воду. Оставите да одстоји 15 минута, па проспите воду и поново ставите соду бикарбону. Трљајте упорне флеке сунђером, све док не нестане и најмања загорела мрља, а потом исперите водом.
Трик са зеленом салатом
Купили сте више зелене салате, па се питате како да што дуже остане свежа? Ево шта треба да урадите.
Зелена салата се прво опере лист по лист.
Најпре оперите лист по лист, па салату делимично осушите, јер је мало влаге неопходно да би остала свежа. Листове ређајте на папирни убрус, а потом пажљиво убрус са салатом ролајте и ставите у пластичну кесу. Пре него што кесу затворите и ставите у фрижидер, избаците из ње што више ваздуха.
Прочитајте још: ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Да бисте очистили флеке на пегли потребни су вам ПИНЦЕТА И ПАРАЦЕТАМОЛ
Када пожелите свежу салату, извадите из уроланог убруса онолико колико вам је потребно, а преостали део вратите у фрижидер.