Стижу НЕНАЈАВЉЕНИ ГОСТИ? Нема разлога за ПАНИКУ, направите КОЛАЧ за само 10 минута
Овај колач се прави изузетно једноставно и брзо, а састојке сигурно имате у фрижидеру.
Ово је један од ретких колача који не може да не успе. У кући увек имате јаја, брашно и шећер, као и пекмез. То вам је сасвим довољно. Дакле, укључите рерну.
Прочтитајте још: Једина торта коју једу БАЛЕРИНЕ, стави се у рерну и ЗАБОРАВИ! (ФОТО)
Састојци:
- 4 јајета
- 4 кашике брашна
- 4 кашике шећера
- пекмез од кајсија
- тегла са слатким или кандираним воћем
- сок
- слатка павлака
Припрема:
Прво се укључи рерна на 180 степени. За то време се мискером умуте четири беланцета, па се дода шећер. Додају се жуманца и брашно. Смеса се сипа у широк плех (тесто мора да буде танко) који је постављен папиром за печење.
Исеку се крајеви теста, пресече на пола и попрска соком, намаже пекмез и поспе кандираним воћем.
Док се пече тесто исецкајте кандирано воће или слатко које имате у кући. Тесто се пече кратко - око седам-осам минута, односно чим се зарумени. Извади се из рерне, па се исеку крајеви ширине једног сантиметара. Кора мора да има равне крајеве и да се подели на два дела исте величине.
Кора се напрска соком да би била сочна, али се никако не натапа. Обе коре се намажу пекмезом од кајсија. На доњу кору се наређа исецкано кандирано воће или слатко, а онда се другом половином поклопи.
Прочитајте још: Овај колач се прави за 7 минута и кошта 70 динара (Фото/Видео)
Колач одозго може да се украси шлагом од крем павлаке, али и свежим воћем.