ДЕЦА ће вас ОБОЖАВАТИ: Спремите ФАРФАЛЕ са пилетином и парадајзом (ФОТО)
Не постоји дете које не воли парадајз сос. Такође, сва деца воле пилетину. Дакле, засучите рукаве.

Ова укусна тестетина у облику машница спрема се за 20 минута, а то време укључује кување и спремање соса.

Прочитајте још: Направите прилог од овог ЗДРАВОГ поврћа (ФОТО)
Састојци:
- 1 бело месо
- 1 црни лук
- 1 парадајз
- 2 кашике пелата
- со, бибер, оригано
- шоља фарфала (машница)
- мало пармезана
Припрема:
Црни лук се очисти, исецка и убаци у тигањ са уљем да се пропржи. Бело месо се исече на коцкице и дода црном луку када постане стакласт. Бело месо се мало пропржи, па када промени боју посоли се и побибери.

Када је месо испржено дода се парадајз, ољуштен па исецкан на коцкице, Када се и парадајз мало пропржи додаје се пелат. Онда се поново посоли и побибери према укусу и дода кашикица оригана. Дода се и кашикица шећера. Смањи се рингла и остави сос да крчка најмање 20 минута.
Прочитаје још: Рестована пилећа џигерица МЕКАНА као душа
У дубокој шерпи се сипа вода да проври, па се убаце машнице - шоља по соби. Вода се посоли и када машнице побеле - скуване су.