· · Коментара: 0
РУЧАК

ОМИЉЕНО јело детињства: ПАПРИКАШ са ноклицама и кромпиром (ФОТО)

Мирис паприкаша враћа у прошлост, јер је то многима омиљено јело из детињства.

paprikas.jpg
Фото: А. М.

Паприкаш може да се прави са пилећим месом и за то се користе батаци. Прави се и са свињетином  и најбоље је узети филе, јер је мекан.

Прво се месо динста

Прочитајте још: Печурке као прилог или ВЕГЕТАРИЈАНСКИ ручак (Фото)

Састојци:

  • 300 грама свињетине (или пилетине)
  • 4 кромпира
  • црни лук
  • со, бибер, суви зачин
  • 3 кашикице црвене паприке
  • 2 јајета
  • брашно
  • чаша топле воде

Припрема:

Црни лук се исече на коцкице и издинста, па се додају комади свињског филеа. Месо се исече на коцке, јер ће брже бити готово и лакше се једе у овом јелу. Чим месо промени боју може да се посоли и побибери.

Месо се посоли тек када промени боју.

Кромпир се ољушти и исече на четири дела (кришке) и убаци са месом. Када кромпир мало омекне додају се три кашикице црвене паприке. Када се кратко продинста, налије се топлом водом да огрезне.

Паприкаш се крчка
Кнедле се убацују у место где паприкаш крчка.

Одмах се излупају два јајета, прво беланце, па жумаце. Додаје се брашно до жељене густине. Кнедле не смеју да буду мека, али ни тврде, већ да се, када се захвате кашикицом, не разливају. Кнедле се праве кашикицом и скидају другом кашикицом. Кнедле се убацују на место где крчка паприкаш.

Прочитајте још: Пробајте руски БУРЕК са месом који се једе са ПЕКМЕЗОМ (Фото)

Паприкаш се кува док кромпир не омекша. Кување траје око пола сата.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.