Sve vreme ste POGREŠNO JELI SLADOLED: Ovo je SEDAM ispravnih koraka
Naučnici otkrivaju da nam uživanje u ovoj poslastici može biti još veće
Sladoled je omiljena poslastica tokom vrelih letnjih dana. Jedemo ga sa posebnim užitkom, ali kako da nam ukus bude jači i intenzivniji u sedam brzih koraka otkrila je naučnica dr Sara Kemp.
Pročitajte još: KUVANJE leči depresiju: Stručnjaci poručuju - uz pomoć hrane pošaljite PORUKU
1. Prvo što treba da uradite je da ostavite sladoled na sobnoj temperaturi 15 minuta.
2. Zagrebite sladoled kašičicom tako da količina slatkiša bude na pola kašičice.
3. Zatim okrenite kašičicu naopako i stavite je u usta da sladoled dodiruju jezik.
4. Pomerajte sladoled po ustima dok se malo ne rastopi i postane kremastiji.
Pročitajte još: MUŠKARCI su emotivniji od ŽENA, ali ne u ljubavi!
5. Udahnite kako bi aktivirali sve čulne receptore.
6. Zadržite sladoled u ustima 12 sekundi kako bi osetili maksimalni ukus.
7. Ponovite ceo postupak sa svakim novim zalogajem.
Dr Sara Kemp ističe da kada jedemo sladoled tako što kašičicu okrenemo naopačke dobijemo mnogo jači ukus i to odmah.
Pročitajte još: Puni ste energije, dugo spavate i mnogo radite - psiholozi imaju NAZIV za vas