Pečurke kao prilog ili VEGETARIJANSKI ručak (Foto)
Pečurke se mogu jesti na bezbroj načina, a šampinjoni su jedan od najukusnijih priloga koji se mogu brzo spremiti.

Pečurke su mnogima omiljeni prilog uz meso, a mogu da se jedu i kao kompletan obrok. Naime, pečurke su odlična zamena za meso, pa se spremljene na ovaj način mogu jesti uz špagete ili kao sendvič na - parčetu hleba.
Pročitajte još: Jednostavno je: Aromatizovana svinjska REBRA iz rerne

Sastojci:
- 250 grama pečuraka za dve osobe
- crni luk
- kašikica pavlake
- kašikica brašna
- kašikica aleve paprike
- so, biber
Priprema:
Šampinjoni se očiste od prljavštine i ne peru, jer će sakupiti vlagu. Iseku se na listiće. Crni luk se očisti, isecka i izdinsta dok ne postane staklast. Pečurke se dodaju u šerpu sa crnim lukom i poklope. Povremeno se mešaju i vremenom će se količina prepoloviti i pustiti vodu. Posole se i pobibere. Dinstaju se oko 15 minuta, odnosno dok ne ispari voda.

Odlična su zamena za meso i čine kompletan obrok.
Kada je isparila voda na pečurke se pospe kašikica aleve paprike. Aleva paprika nije obavezna, ali daje poseban ukus jelu. Onda se u pečurke sipa šoljica u kojoj je prethodno pomešana kašikica brašna sa kašikicom pavlake. Ovaj legir će učiniti da se pečurke zgusnu. Istog trenutka se isključi ringla, pečurke poklope i ostave još pet minuta.
Najukusnije su vratne kremenadle koje se prže desetak minuta. Pečurke, na kraju, mogu da se pospu sitno seckanim peršunom.
Pročitajte još: Spremite ukusne LOPTICE za ručak koje će DECA obožavati
Mogu da se koriste bilo koje pečurke, bukovače, lisičarke, šitake i ostale, ali se dinstaju duže od šampinjona.