Bacate braon banane i ljute rotkvice? Evo rešenja za ova i još dva problema
Ne volite previše ljute rotkvice, bacate "prezrele" banane, teško ljuštite kuvana jaja i ne pohujete zbog tri tanjira? Evo kako da rešite sve ove probleme.
Budući da je sva ljutina skoncentrisana u kori, dovoljno je da oljuštite rotkvice. Takođe, kada ih kupite, odsecite im lišće, jer ono podstiče stvaranje vlage. U frižideru možete da ih čuvate od pet do šest dana, ali vodite računa o tome da ih držite u plastičnoj kesi koja ne sme da bude potpuno zatvorena.
Pročitajte još: Domaća supa je pravi lek, a da bi bila bistra primenite jedan TRIK (Foto/Video)
Za bananu sa braon korom ili tačkama većina smatra da je trula, ali to je pogrešno. Ove banane su zrele, vrlo slatke, obiluju jednostavnim šećerima, zbog čega su savršene za pripremu poslastica.
Braon banane su zdravije i savršene za smuti.
Istraživanja su pokazala da ove banane imaju i više antioksidanasa u odnosu na žutu i zelenu, zbog čega se lakše vare i preporučuju osobama sa crevnim tegobama. Istina je i da mogu naglo da povise nivo šećera u krvi, pa nisu za obolele od dijabetesa.
Bananu sa braon korom ili tačkama možete ogulite, izlomite na manje komade i stavite u zamrzivač. Komade “ledene” banane koristite za smutije.
Umesto u hladnu vodu, hladna jaja iz frižidera treba pažljivo potopiti u vruću vodu da se kuvaju.
LJuska se teško skida? Evo rešenja problema.
Potom u vruću vodu dodajte kašičicu sode bikarbone koja će povećati alkalnost vode, a to pomaže da se belanca odvoje od unutrašnje opne, pa se jaja na taj način lakše gule. Nakon što stavite sodu bikarbonu, pustite da se jaja kuvaju 12 minuta. Zatim ih izvadite iz vode i ostavite da se sama ohlade, pre nego što počnete da skidate ljusku.
Domaćice izbegavaju da pohuju šnicle, jer misle da su im potrebna tri tanjira, a mogu to da urade samo u jednom.
Pročitajte još: Nemate vagu u kuhinji? Nema problema, postoji drugi način da izmerite šta želite
Na veći tanjir prvo stavite šnicle, posolite i pobiberite, a potom nanesite brašno. Rukama sve utapkajte, pa drugu stranu. Zatim ih stavite na obod tanjira, a na sredinu razbijte samo jedno jaje. Viljuškom ga umutite, pa umačite jednu po jednu šniclu, sa obe strane. Na kraju, na isti način pospite prezle i utapkajte sa obe strane.