Probajte ruski BUREK sa mesom koji se jede sa PEKMEZOM (Foto)
Zove se burek, ali ne pravi se od kora. Ne peče se u rerni, ali može. Izgleda kao italijanska zatvorena pica, ali nema takav ukus. Ruski če burek podseća na mnogo jela, ali je poseban po izgledu i ukusu.
Če burek se pravi izuzetno jednostavno, na sličan način kao i čuveni ruski peljmeni. Mogu da se naprave unapred, nekoliko komada, da se zamrznu pa vade prema potrebi, peku i jedu.
Pročitajte još: Kupite dve kruške i napravite brzo i lako ovaj ELEGANTNI slatkiš poput francuskih kuvara (Foto)
Sastojci:
- 100 grama mlevenog mesa za 2 če bureka
- glavica crnog luka
- so, biber
- jaje
- 100 grama brašna
- 100 mililitara mleka
- ulje
- začini po ukusu
- pekmez od borovnica, malina
Priprema:
Prvo se umesi testo od jednog jajeta, 100 mililitara mleka i 100 grama brašna. To je količina dovoljna za jednu osobu. Testo se umesi, formira u loptu, pokrije i pusti da se "odmori".
Očisti se i isecka crni luk, proprži da dobije staklastu boju, pa se doda mleveno meso. Meso se začini i dinsta dok ne promeni boju. Poklopi se i skloni sa ringle da se malo ohladi.
Testo se razvije oklagijom. Trebalo bi da bude što tanje, bar pola santimetra debljine, jer treba da se preklopi. Kada se razvije testo uzme se tanjirić od kafe, stavi na testo i nožem napravi krug. Napravi se što je moguće više krugova.
Može da se jede bez ičega, sa kiselim pekmezom ili sosom od paradajza.
Krugovi se pune mesom. Ne treba preterati, jer treba da se preklope i ne smeju da ispadaju iz če bureka. Kada se preklopi če burek, prvo se prstima pritisne ivica, pa viljuškom da bi se dobila lepa šara.
Pročitaje još: Rusi nisu poznati po slatkišima, ali ovaj KOLAČ morate probati
Prema originalnom receptu če burek se ne premazuje jajetom, već se odmah peče u zagrejanom tiganju. Rusi če burek jedu sa pekmezom, obavezno kiselim od borovnica, ribizla, malina, ali može da se polije i paradajt sosom i da se jede slan.