СЛАТКИШ нашег детињства: Како да буде СВИЛЕН? (ФОТО)
Омиљено јело многих малишана може да се једе топао или хладан, али је најважније са чиме и како је скуван

Сутлијаш многи кувају са водом и то је разлог зашто мора да се једе одмах, јер после кратког времена постане сув и безукусан. Сутлијаш мора да се кува у млеку и то око 45 минута.
Прочитаје још: Недељни ручак који се једе прстима: ХРСКАВА пилећа КРИЛЦА (ФОТО)

Састојци:
- литар млека
- велика шоља пиринча
- кашика шећера
- цимет у праху
- шака сувог грожђа по жељи
Припрема:
Литар млека се сипа у дубљу шерпу и укључи на најјаче да проври. Када проври сипају се кашика шећера и пиринач и меша. Пиринач ће загорети ако се не меша све време, па ринглу треба смањити са шестице на тројку. Међутим, пиринач се дуже кува када је ватра слабија. У оба случаја мешање сутлијаша је обавезно!
Сутлијаш је готов када смеса постане житка.
Највечи проблем приликом кувања сутлијаша је проценити када је готов. Наиме, ако се у посудице сипа раније - биће водњикав. Уколико се, пак, кува минут дуже него што треба - биће чврст и тврд. Сутлијаш је готов када остане све мање млека, али је и даље смеса житка. Сутлијаш ће се стегнути убрзо чим се сипа и не треба га прекувати.
Прочитаје још: Рестована пилећа џигерица МЕКАНА као душа
Да би сутлијаш био укуснији додајте шаку сувог крожђа током кувања. На крају поспите га циметом или кашикицом слатка.