Зелена ЧАРОЛИЈА: Далматинска салата од МЛАДЕ БОРАНИЈЕ
Ово јело је права благодет за анемичне, оне који желе да подигну имунитет, јер је препуна минерала и витамина.

Биранија је савршена намирница за даме које желе да држе дијету. Нискокалорична је и препуна влакана, па се уз њу лако ослаби уз осећај ситости. Ова салата се прави искључиво од младе зелене бораније!
Прочитајте још: Једина торта коју једу БАЛЕРИНЕ, стави се у рерну и ЗАБОРАВИ! (ФОТО)

Састојци:
- 300 грама младе броаније
- бели лук
- сирће
- уље
Припрема:
Када је скувана одмах је ставите у хладну воду.
Боранија се опере и исеку се крајеви, па пресече на пола. Боранија се прво скува, а када проври готова је када виљушка може да прође кроз њу.
Из шерпе се сипа у цедиљку и одмах прелије хладном водом да би задржала лепу, зелену боју.
Прочитајте још: Исто, а потпуно другачије: Направите добро познато јело у МИКРО варијанти (ФОТО)
Када се охлади броанија се зачини сирћетом и уљем. Соли се према потреби, али обавезно треба да се дода и бели лук. Ко не воли бели лук нека га исече на веће комаде да би га избегао.