Лак РУЧАК за вреле дане: Салата са КАЈСИЈАМА (ФОТО)
Салата са кус кусом се припрема за десетак минута, колико је потребно да зрноа набурбре.
Ова салата се зими прави са сувим кајсијама које се претходно потопе у воду. Од кус куса може да се направи комплетан ручак са месом уколико се скува.
Прочитајте још: Урадите детокс организма, ослабите и подигните имунитет уз помоћ ВИТАМИНСКЕ салате (ФОТО)
Састојци:
- шоља кус куса
- велика кајсија по особи
- шака сувог грожђа/брусница
- маслиново уље
- лимун
- струк першуна
- црни лук (по жељи)
Припрема:
Мера за кус кус је шоља по човеку. Сипа се у дубљу посуду и полије водом и за највише двадесетак минута зрна набубре дупло. Кус кус може да се полије и лимуном и тада зрна упијају укус. Исто се уради и са сувим грожђем и брусницама.
Першун се одлично слаже са кус кусом.
Док зрна бубре ситно се исецка црни лук, док се кајсије оперу и исеку на коцкице. Суво грожђе се оцени и помеша са кус кусом, црним луком и кајсијама. Све се добро помеша и преко се исцеди лимун.
Прочитајте још: Ослабите и освежите организам салатом од беби СПАНАЋА са орасима и сиром
Першун се опере и ситно исецка. Першун се одлично слаже са кус кусом и веома је здрав.